Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De siktar på seriespel

Sedan i början av februari har tjejer runt om i Ljusdals kommun tränat handboll tillsammans.
De siktar på spel i division 3 till hösten.
– Det känns jättespännande, men lite nervöst, säger MoaMy Sjöberg från Järvsö, som är ny inom handbollen.

Annons

Med en kärna på 15 spelare har det nybildade handbollslaget i Ljusdals kommun hunnit med ett tiotal träningspass i Öjehallen i Järvsö.

– Ambitionen är att ha kul och att alla ska få spela, säger initiativtagaren och spelande tränaren Emelie Pettersson från Järvsö.

Det var i slutet av januari då Emelie lade ut en förfrågan i Facebook-gruppen "Köp och sälj vad du vill hur du vill i Ljusdal". Nu börjar hon se ett lag framför sig – trots spridda åldrar och varierande erfarenheter av sporten.

– Ja, men det gör jag. Man ser vilka som vill och strävar efter att bli bättre, säger hon och fortsätter:

– Vår styrka är gemenskapen och att alla tycker att det är kul.

Svagheten inför ett eventuellt seriespel till hösten är naturligtvis att laget inte är lika hopspelade som de lag de kommer möta – och man saknar kantspelare.

– Målvakter har vi dock gott om. Tre stycken. Vi blev alldeles chockade. Alla vill vara målvakt, säger Emelie.

Emelie Eriksson är en av de spelare som tidigare spelat handboll. Hon spelade i Arbrå fram tills att hon blev 17 år och flyttade till Ljusdal för att gå gymnasiet. Då räckte tiden inte till längre – men det har ryckt i handbollsnerven och hon tycker att det var ett jättebra initiativ av namnen Emelie Pettersson att dra ihop ett handbollslag i Ljusdal.

– Det ska bli kul att se vad det leder till, säger hon och fortsätter:

– Vi har lång väg kvar, men det är jättekul att se de som aldrig spelat förut, för de utvecklas verkligen från vecka till vecka.

MoaMy Sjöberg tillhör den kategorin. Och hon tycker att det är roligt att åldrarna är spridda och likaså erfarenheterna.

– Det är jättekul att vi är så många olika åldrar och att alla utvecklas. Alla hjälper till och vi lär oss av varandra, säger hon.

Hon har alltid varit intresserad av att spela handboll och blev jätteglad när hon såg Emelie Petterssons förfrågan på Facebook. Hon hängde på direkt.

Inför ett eventuellt seriespel till hösten är hon nervös, men tycker att det skulle vara jättespännande.

För att underlätta ett steg in i division 3 har Emelie Pettersson varit i kontakt med Ljusdals IF för ett eventuellt samarbete och de ska få komma och prata på ett styrelsemöte framöver. Annars har de också tänkt höra med Arbrå.

– Jag hoppas på ett samarbete med en förening. Det blir lättare med halltider och sådant, säger Emelie Eriksson.