Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De prisas med stipendium

Utbildningsnämnden delade på onsdagen ut 150 000 för kreativa tankar. Mest pengar gick till Korskrogen och Los.

Det så kallade frirumsstipendiet på 100 000 kronor kan delas på två om utbildningsnämndens arbetsutskott så önskar, berättade nämndens ordförande Malin Ängerå (S) före utdelningen.

Och så blev fallet i år.

Korskrogens förskola får 50 000 kronor för sin satsning på att utveckla barnens kreativitet i utemiljön som också gör det möjligt att dela gruppen.

– Pengarna går till mer satsning på vår utemiljö och barnens möjlighet till att lära sig matte och teknik där, säger Magdalena Stenmark i personalen.

Lika mycket pengar går till skolan i Los som bland annat bedriver ett internationellt arbete och vill göra skolan till en viktig del av samhället.

– Vi ska jobba med världsarvet i Fågelsjö gammelgård och får med pengarna större möjlighet att vara där på plats, säger läraren Ann Wessman.

Marit Holmstrand fick dubbel lycka vid prisutdelningen eftersom hon är både rektor för Los skola och förskolechef för Korskrogens förskola.

Marit Holmstrand tillägger när det gäller Los hur intressant elevutbytet med Barcelona är när det gäller skolans internationella satsning.

Frirumsdiplom på 25 000 kronor gick till Nybo skolas miljösatsning och lika mycket till förskolan i Lillhaga, Ljusdal, för arbetet med matematik bland barnen.

Till årets frirumssatsning hade åtta enheter anmält sitt intresse.

– Det är vårt sätt att premiera de som vill tänka nytt och tänja på gränserna, säger Malin Ängerå om varför utbildningsnämnden har valt att instifta nämnda stipendium och diplom i verksamheterna.