Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De prisades på Gävleborgs ryttargala

Gävleborgs Ridsportförbund har rundat av 2015 med den årliga Ryttargalan, där priser bland annat delades ut till de ryttare som fått medalj på DM och till pristagare i distriktets olika lagserier.

Annons

Ur guldiga kuvert lästes också vinnarna av Årets Prestation, Årets Ridsporthändelse och Årets uppfödare upp.

Utmärkelsen Årets Ridskolehäst var redan innan galan offentliggjord och Söderhamnsortens Ryttarförenings ridskolechef Gunilla Ekengren tog emot priset åt sin arbetskollega Buddy. Ridskolehästen Buddy gör sitt sista år på ridskolan och kommer att gå i pension, ett värdigt avslut på en lång och trogen tjänst.

Gunilla var också en av fyra ridlärare som fick pris för nomineringen Årets Ridlärare. Linn Lantz från samma klubb fick titeln Årets Stallbästis.

Sportsliga prestationer från Sorf: Tone Krogstad, silver på dressyrens senior-DM. Tone har radat upp flera framskjutna placeringar i år på Beauprince och räknar med att ha även sin andra häst klar för start 2016.

Alma Lövgren, även hon från Sorf, uppmärksammades för sitt Brons i kat D Hoppning. 

Söderhamnstjejen Nathalie Bergkvist från Ringnäs tog emot guldmedaljen för vinsten i DM-hoppningen kat B. Nathalie avslutade tävlingsåret genom att vara felfri i debuten Msv B på ett mycket övertygande sätt.

Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb har många duktiga ponnyryttare i dressyr och titeln Årets Prestation hamnade hos föreningen genom 14-åriga Cecilia Bergåkra, som var den som gjorde mest turer till podiet under galan. Detta för samtliga DM-guld i dressyr, pallplatsen på Childrens-EM, utmärkelsen för Årets Ungdomsryttare dressyr, Årets ponnyryttare dressyr samt för flera internationella placeringar.

Från Hudiksvall men tävlandes för Edsbyns Ridklubb kommer Emma Rosenkvist, som fick pris för insatsen på Norrlandsmästerskapet dressyr seniorer. Emma har tävlat sparsamt under året men var just under denna tävling på topp. Ytterligare en Edsbyryttare som bor på annan ort är Christina Elsson från Gävle, som för andra året i rad blev utsedd till Årets Ryttare Dressyr i seniorklassen. Emmas mamma Jeanette Ågren tilldelades priset Årets Uppfödare, bland annat för stoet Pine Creek (Cardento-Strong Statement) som tävlat upp till svår klass hoppning.

Pine Creek rids av Årets Ryttare i hoppning, Gabrielle Young Shing-Pettersson, Bollnäs Ridsällskap. Årets ungdomsryttare i samma gren gick till Gabrielles brorsdotter Madeleine Young-Shing, som deltagit i Nordiska för Childrens. Bollnäs Ridsällskap fick genom Amanda Bååth även det fina priset Årets Ridsporthändelse. Amanda vann SM kat D på sin ponny Harry som hon själv tagit från noll till hundra. Amanda kommer nu att fortsätta sin karriär på stor häst. Mer än en tur på podiet gjorde Brs ponnyryttare Elsa Norgren och Ida Hansemon, för DM och Norrlandsmästerskap.

Från Nansta Sportryttare kommer Årets ponnyryttare Malva Pettersson. Malva har under året bland annat vunit Msv A, tagit hem en rad placeringar och tävlat internationellt.

Mitt Hjärta, Delsbo hade syskonen Selma, Klara och Ingemar Hammarström på podiet för medaljer i DM och Norrlandsmästerskap. Selma har tagit medalj både i dressyr och hoppning på ponny och på häst i hoppning. Men så är Selma också fälttävlansryttare och som sådan kammade hon hem både titeln Årets juniorryttare fälttävlan och Årets ungdomsryttare fälttävlan. Selma var under årets EM för ponny det högst placerade svenska ekipaget.

Annons