Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De nya reglerna gynnar inte fotbollen

Jag kan tyvärr inte finna någonting positivt i denna regel. Jag ser den som mer spelförstörande och destruktiv för fotbollen, skriver Oskar Englin, apropå testet med korttidsutvisningar i division 5 Hälsingland.

Mina tankar väcktes igen efter att ha hört "Lag 1 är nu fulltaligt". Men, nej, jag var inte på hockey utan på fotboll. Efter att ha sett försöket med korttidsutvisningar i division 5 under några matcher kan jag bara konstatera: Det här främjar inte den offensiva fotbollen. Laget som får en utvisning drar ned på tempot och laget med en spelare mer följer tyvärr oftast med i det tempot och matcherna tappar fart helt och hållet.

Tänk er en härlig match, fylld av känslor, närkamper och intensitet. Men tyvärr är inte det möjligt nu, för visar man känslor eller spelar på gränsen så får man vila 15 minuter. Jag högaktar alla er domare som dömer trots denna regeländring, tanken att det ska bli mindre tryck på er och mindre onödigt tjafs är fantastisk. Men som det är nu blir er roll mycket mer avgörande och utsatt, en varning kan man klara sig ur, men tänk två varningar. Det är direkt matchavgörande att få spela med två man mindre under en period av matchen.

Det känns även som att toleransnivån har höjts, det är många situationer som förra året eller i en annan serie skulle ha resulterat i ett kort men som nu helt uteblir. Detta skapar då frustration hos spelare och ledare, vilket leder till fulare spel, mer protester och mer tryck på domarna. Jag kan tyvärr inte finna någonting positivt i denna regel. Jag ser den som mer spelförstörande och destruktiv för fotbollen. Och som jag skrev tidigare, ni domare som dömer i division 5, jobba på! Er roll är inte längre som jag fick lära mig då jag dömde, nämligen att en bra domare är en domare som inte syns

Oskar Englin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel