Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De misstänkta har släppts

De tre männen som har suttit anhållna på sannolika skäl misstänkta för mordförsök på en 51-årig man i Ede har släppts på fri fot. Den skadade 51-åringen sköt sig själv.

– Vi har inte hittat något som visar att någon av dem har skjutit mannen, säger Christer Sammens, åklagare och förundersökningsledare, som säger att polisen har en bild över hur skjutningen har gått till i bostaden under tisdagsnatten.

– Från början var det märkliga omständigheter och deras historier stämde inte överens. Men vi har nu kommit fram till att ingen av dem har skjutit, säger Christer Sammens.

Tre män, 64, 43 och 52 år släpptes 13.00 på torsdagen. 43-åringen är dock fortfarande misstänkt för grovt vållande till kroppsskada. Det kan bli aktuellt att de frigivna männen delges misstanke om andra brott som hittades i samband med husrannsakningar. Två av dem är redan delgivna brott, för brott mot vapenlagstiftningen.

Det har också visat sig att den skadade 51-åringen sig själv i ögat.

– Männen ska ha suttit vid köksbordet och han (51-åringen) ska ta tagit upp ett vapen och satt det mot ögat, säger Christer Sammens.

Polisen har ännu inte hittat det vapen som användes vid skjutningen i Ede. Sammens berättar att vapnet ska vara någon form av hemmabygge.

– I samband med det som händer går en av männen ut och kastar vapnet. Vi håller på och letar efter det, säger Christer Sammens.

43-åringen som bor i bostaden är också den som äger det använda vapnet enligt åklagaren. Han är därför misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.