Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lirar hårdrock med rosa elgitarr

/
  • Bandet har tidigt i sin karriär ett tydligt varumärke med den rosa gitarren. Den bär även autografer från alla Backyard Babies och tre från The Poodles.
  • Trummisen Jimmy Sandström har skejtpunk som influens i sitt trumspelande.
  • Simon Uppgren, Mattias Eliasson, Martin Hall och Jimmy Sandström har spelat ihop i mindre än ett halvår, men repar ungefär tre till fyra gånger i veckan.

Med ett piercat hjärta, rosa Hello Kitty-gitarr och ett totalt ös på scen har bandet Nancy Valentine satt sitt namn på rockkartan. Efter en kort tid ihop rockar grabbarna vidare i musiktävlingen Rockkarusellen.

Annons

- Folk kommer ihåg oss, de är ju bandet som har en rosa gitarr, säger Martin Hall, gitarrist i Nancy Valentine.
Onekligen så är det ett kännetecken för bandet, vars sångare och gitarrist Mattias Eliasson har en rosafärgad Squier-gitarr. Den har ett dekorativt Hello Kitty märke väl synligt för publiken. Ett piercat hjärta utgör också bandets symbol, men där försvinner likhetstecknen för ett mjukare yttre.

Dessa rockynglingar lirar sin gitarrkonst med ett fullt ös och självsäker attityd. Genren som de snuddar vid beskriver de som en blandning mellan hårdrock, skatepunk och garagerock.
-  Vi har Tommy Lee som husgud och vi spelar en trashig garagerock med höga toner och mer skills, säger sångaren Mattias Eliasson som spelar musik som kräver stor musikalisk skicklighet.
Bandet består av Jimmy Sandström - trummor, Martin Hall- sologitarrist, Mattias Eliasson- sångare och Simon Uppgren på bas. Band som nämns bland grabbarna är Mötley Crüe, Metalllica, Takida och Skid Row.

Nancy Valentine är efter bara några månaders repande förvånade över att det gått så bra. Bandet förklarar att de vann över andra band i tävlingen som haft skivkontrakt länge och som de trodde skulle vinna istället.
Fredag den 17 april spelar rockbandet från Hudik med sin rosa elgitarr i länsfinalen på Rockkarusellen i Sandviken. De kommer verkligen visa vad de går för. De menar att bandets signum är att bjuda publiken på en riktig show och är inte så nervösa inför den kommande finalen.
- Vi har inget att förlora, vi kör fullt ös och ger en bra show, säger Martin Hall.

Mer läsning

Annons