Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De lät hela hjärtat vara med i loppet

Mitt Hjärta-loppet i Bollnäs arrangerades för fjärde gången på lördagseftermiddagen. Men i år gjorde kollisionen med Tjejmilen att det blev något färre deltagare än tidigare.
En ny bansträckning var det också för den högsta klassen. Elitens bana hade blivit 12 kilometer i stället för 18 och kallades nu för Lågintensiven.

I första hand är Mitt Hjärta-loppet ett motionslopp i regi av Mitt Hjärta och Rehns BK. Det handlar om att stimulera till fysisk friskvårdsträning i förebyggande syfte.

Och även om Mitt Hjärtas roll i Bollnäs ändras något när företaget Aleris tar över hälsocentralen – och hjärtmottagningen i Krokanen-huset eventuellt flyttas till Söderhamn – så blir det sannolikt en fortsättning även nästa år. Numera finns en stiftelse, Mitt Hjärta-stiftelsen, som bas för loppet.

- Det här loppet måste finnas kvar i Bollnäs i någon form, framhöll Mitt Hjärtas Eskil Hammarström före starten på Kolgården.

Bland eliten blev det som väntat en kamp i första hand mellan bröderna Jerker och Jesper Lysell från Rehns BK. Men redan före loppet fick tävlingen där en extra krydda. Efteranmälde sig gjorde nämligen Daniel Richardsson, guldmedaljör i skidstafetten från fjolårets OS.

Richardsson från Iggesund, men med rötter i Bollnäs, såg dock det hela enbart som en träning inför kommande skidsäsong. Någon riktig kontakt med tätduon hade han aldrig. Det blev en tredjeplats.

- Jag gjorde mitt eget lopp. Grabbarna Lysell har en annan speed i sin löpning i de här sammanhangen. Det var ingen idé att försöka haka på.