Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De lät hela hjärtat vara med i loppet

Mitt Hjärta-loppet i Bollnäs arrangerades för fjärde gången på lördagseftermiddagen. Men i år gjorde kollisionen med Tjejmilen att det blev något färre deltagare än tidigare.
En ny bansträckning var det också för den högsta klassen. Elitens bana hade blivit 12 kilometer i stället för 18 och kallades nu för Lågintensiven.

Annons

I första hand är Mitt Hjärta-loppet ett motionslopp i regi av Mitt Hjärta och Rehns BK. Det handlar om att stimulera till fysisk friskvårdsträning i förebyggande syfte.

Och även om Mitt Hjärtas roll i Bollnäs ändras något när företaget Aleris tar över hälsocentralen – och hjärtmottagningen i Krokanen-huset eventuellt flyttas till Söderhamn – så blir det sannolikt en fortsättning även nästa år. Numera finns en stiftelse, Mitt Hjärta-stiftelsen, som bas för loppet.

- Det här loppet måste finnas kvar i Bollnäs i någon form, framhöll Mitt Hjärtas Eskil Hammarström före starten på Kolgården.

Bland eliten blev det som väntat en kamp i första hand mellan bröderna Jerker och Jesper Lysell från Rehns BK. Men redan före loppet fick tävlingen där en extra krydda. Efteranmälde sig gjorde nämligen Daniel Richardsson, guldmedaljör i skidstafetten från fjolårets OS.

Richardsson från Iggesund, men med rötter i Bollnäs, såg dock det hela enbart som en träning inför kommande skidsäsong. Någon riktig kontakt med tätduon hade han aldrig. Det blev en tredjeplats.

- Jag gjorde mitt eget lopp. Grabbarna Lysell har en annan speed i sin löpning i de här sammanhangen. Det var ingen idé att försöka haka på.