Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"De lär få göra som de vill"

Edsbyn spelar om en viktig fjärdeplats. Då vilar Villa sina bästa poängplockare i matchen mot Edsbyns största konkurrent Västerås SK.

Edsbyn möter Sandviken hemma i Svenska Fönster Arena i kvällens sista omgång av elitserien. Minst en poäng – då har Edsbyn chans på den viktiga fjärdeplatsen. Det förutsätter dock att Västerås kammar noll hemma mot Villa eftersom båda lagen står på 32 poäng.

Bara ett par timmar före matchstart kom dock rapporter om att Villa vilar Daniel Andersson och David Karlsson – tvåan och trean i elitseriens poängliga – i kvällens match mot Västerås, vilket försvagar Edsbyns möjligheter om att nå fjärdeplatsen.

Tränaren Thomas Liw blev lätt förbryllad av informationen om att Villa uppges vila sina stjärnor.

– Gör dom?

Ja. Vad tycker du om det?

– Ja, de lär få göra som de vill.

Men det känns inte riktigt fair, eller?

– Det har jag inga kommentarer till. De har ju rätten att göra som dom vill.

Enligt andra uppgifter strax innan matchstart har de båda poängkungarna insjunknat i sjukdom. Klart är dock att spelarna inte kommer till start i kväll. Inte heller Villas viktige försvarare Martin Johansson spelar.

Men först och främst måste Edsbyn göra jobbet i Svenska Fönster Arena för att kunna vara med och slåss om fjärdeplatsen.

Thomas Liw om Sandviken som motståndare:

– Det ska bli en kul match. De matar på med sitt, så det gäller att hitta något för att stå emot och sedan utmana rejält när vi har bollen.

Prioriterar ni offensiven i vanlig ordning?

– Självklart är det en stor del i vårt spel, vi tycker aldrig att vi är bra om vi inte har en bra offensiv. Men har man inget fungerande förvarsspel mot Sandviken så vinner man inte ändå, så det gäller att vara bra på båda.

Edsbyn har av allt att döma alla spelare tillgängliga till kvällens match. Troligtvis blir det Erik Persson som vaktar målet.