Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De laddar för hård strid

– Vi är som starkast när vi jobbar tillsammans, säger Yoomi Renström (S).

I dagarna två samlades LO-distriktets, Socialdemokraternas och ABF:s medlemmar på Scandic i Bollnäs för att ta ut en gemensam väg för framtiden.

Över 100 deltagare deltog på de seminarier, paneldiskussioner och föreläsningar som organisationerna hade ordnat.

Överst på agendan låg nätverkande och att uppnå ett samförstånd, för att tillsammans kunna arbeta för, enligt dem, ett bättre samhälle.

– Sedan 2006, då Alliansen vann valet, har det varit ett hårt uppvaknande för arbetarrörelsen. Vi har insett att vi är som starkast när vi arbetar tillsammans, säger socialdemokraternas partidistriktsordförande Yoomi Renström.

LO och Socialdemokraterna är tätt sammanbundna och slåss enligt distriktsordförande Hans Svedberg för samma saker: arbete, vård och skola.

– Det här ger oss bra möjligheter att stämma av hur vi arbetar med varandra. Och även om vi är vänner kommer vi vara tydliga och ställa krav mot politiken om socialdemokraterna vinner valet i höst, säger han.