Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan få Hälsingeguldet 2014

Här är kandidaterna till Hälsingeguldet 2014.
Gör din röst hörd och rösta på din favorit i formuläret ovan.

Hälsingeguldet har delats ut årligen sedan 1938 och går till den idrottsman eller idrottskvinna som svarat för årets prestation. Bakom priset står Mittmedia Hälsingland, Hälsinglands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Omröstningen är öppen fram till lördag 14 februari.

De nominerade till priset för 2014 är...

Daniel Richardsson, längskidor: 2014 blev året då Daniel Richardsson på allvar kom tillbaka efter skadan han ådrog sig i en trafikolycka sommaren 2013. I OS i Sotji tog han dubbla medaljer – ett individuellt brons på 15 kilometer och guld tillsammans med stafettlaget. Efter OS fortsatte succén, då han vann Holmenkollens klassiska femmil.

Patrik Malmström, innebandy: Alftaexporten Patrik Malmström hade ett sagolikt innebandyår 2014. Med sina 50 mål på 26 matcher för Pixbo Wallenstam vann han både skytteligan och poängligan i Svenska superligan. Han avrundade året med att spela en framträdande roll då Sverige vann VM-guld på hemmaplan.

Lina Björklund, bågskytte: Under 2014 fortsatte Lina Björklund att befästa sin position i den absoluta världstoppen inom bågskytte. När fält-VM avgjordes i Zagreb sköt hon hem ett VM-guld och visade återigen att hon är bäst i världen i barebow. I samma mästerskap blev det även ett VM-silver tillsammans med det svenska laget. Lina Björklund vann dessutom EM-guld i 3D.

Viktor Brodd och Hampus Nordberg, bordtennis: Viktor Brodd och Hampus Nordberg hade varit nära i flera år. 2014 blev året då bordtennislirarna spelade hem SM-guldet i dubbel. I finalen var Suifduon på topp och svarade för en nästintill perfekt match, då Mattias Översjö och Robert Svensson besegrades med 3-1.

Jerker Lysell, orientering: Bara några dagar innan EM-sprinten i orientering skulle avgöras höll Jerker Lysell på att kasta in handduken. Fotproblemen hade blivit värre och han kunde knappt springa 20 meter. Men han stod ändå på startlinjen i Portugal. Och när sprinten väl var avgjord hade Rehns BK:s sprintess sprungit hem ett EM-silver.