Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De hyllar Queen med en Sverigeturné

Musikalstjärnorna Nina Söderquist och Peter Johansson hyllar Queen med turnén "Champions of rock" i höst.

- Det här är en show som Sverige aldrig har sett förut, säger Peter Johansson till TT Spektra.

Nina Söderquist och Peter Johansson har tävlat ihop i tv-programmet "Singalong" men har aldrig uppträtt tillsammans. I och med höstens "Champions of rock"-turné står de båda artisterna för första gången på samma scen.
Med sig i bagaget har de sina erfarenheter från West End i London. Nina Söderquist har spelat huvudrollen i Monty Pythons musikal "Spamalot" medan Peter har haft huvudrollen i Queen-hyllningen "We will rock you". Det är just den tributekonserten som "Champions of rock" bygger på.
- Vi har med oss bandet från "We will rock you". Det är tunga rocknamn med Neil Murray från Whitesnake på bas, berättar Peter Johansson.


Från början var "Champions of rock" ett litet projekt som skulle köras i en lokal för 250 personer i Peter Johanssons hemstad Norrköping. Men efterhand har projektet växt och nu rör det sig om en ensemble på 25 personer med tio inbokade konserter runt om i Sverige.
- Vi har fått förfrågningar att köra i Dubai och har krokar i USA också, så det kan hända att vi expanderar, säger Peter Johansson.
För Nina Söderquist del var det självklart att tacka ja när Peter ringde och frågade om hon ville vara med på turnén.
- Jag har fått mersmak för musikaler efter London och det här är både musikal och rock. Eftersom jag är rocktjej så blev det alla rätt. Hade jag inte kunnat hade jag klonat mig och gjort det ändå, säger hon och skrattar.


De båda musikalartisterna ser mest fram emot att få framföra sina Queenfavoriter "These are the days of our lives", "Bohemian rhapsody" och "The show must go on".
- Det är fantastisk musik som attraherar en väldigt bred målgrupp, säger Nina Söderquist.
- Jag hoppas på utsålda hus så att vi kan komma tillbaka i vår, säger Peter Johansson.