Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De har bestämt sig

44 klasser gav inspiration på Bollnäs sporthall under lördagens träningskonvent. När man väl börjat träna gäller det att vara stark i huvudet och hålla sig till sin plan.
– Det är bara att bestämma sig, säger tidigare löparstjärnan Maria Akraka.

De omkring 370 deltagarna består av allt från elitidrottare till motionärer och nybörjare, som har gemensamt att de har satsat åtminstone en hel dag på träning. Konventet BollnäsEss på sporthallen anordnades för tredje gången och har växt sedan förra året med runt 215 deltagare och första årets 110.

– Det känns som att det börjar bli ett inarbetat koncept. Jag känner igen en del av deltagarna och det är ett gott tecken att de vill tillbaks, säger instruktören Anna Hagström.

Hon och instruktörkollegan Lene Svan pustade ut några minuter i gymmet på eftermiddagen, där det för en gångs skull var lugnt.

– Folk som har varit här har sagt att det är kanon, säger Lene Svan.

– Inga skador vad jag har sett men folk är ju så klart trötta. Är man med på ett pass och inte orkar hela tiden kan man vara med ändå och titta på, säger Anna Hagström.