Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De gör så att balen blir av

Balkommittén vill göra studenten till en minnesvärd stund genom att ordna "den bästa balen hittills".
– Det är väldigt mycket jobb och det är bra att vi är många som delar på ansvaret, säger Emma Ottosson i balkommittén.

Annons

Studentbalen är kanske den största händelsen i slutet av gymnasietiden. Ändå är det inte många som tänker på allt arbete bakom och att det faktiskt är eleverna själva som ordnar festen.

Årets balkommitté består av Erika Frisk, Lisa Nordlund, Emma Ottosson, Mikael Modig och Emma Hillgren. Utöver dem finns även två lärlingar, Sandrine Quignandon och Aleksandra Komazec, som är med för att se och lära inför nästa års bal.

Tillsammans har de planerat studentbalen sedan slutet av höstterminen. Men det är inte förrän under vårterminen som arbetet med att ordna "den bästa balen hittills" satt igång på riktigt.

– Folk förstår rent generellt inte hur mycket arbete som krävs, säger Sandrine Quignandon och får medhåll från sina vänner.

Att vara ansvarig för en högtidsstund som denna är emellertid inte bara roligt och lärorikt. Det är förenat med en viss press också.

Balkommittén vill att alla ska bli nöjda med festen och känner att ett stort ansvar vilar på deras axlar. Men de är inte speciellt oroliga.

– De flesta kommer att se tillbaka på det som en minnesvärd kväll, säger Lisa Nordlund.