Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De förlorar skolskjutsen

Kommunens beslut att ändra skolskjutsreglerna upprör.

Nu kritiseras beslutet av drabbade familjer i Lottefors.

– Det blir en klassfråga om vilka skolor barnen får gå i, säger Katrin Johansson.

Barn- och utbildningsnämndens beslut om att ändra de nuvarande skolskjutsreglerna, och enbart erbjuda busskort till närmsta kommunala skola, har rört upp starka känslor hos de drabbade.

Katrin Johanssons och Björn Myrbergs son kommer inte att få tillgång till kommunal skolskjuts när han börjar höstterminen.

– Vad säger man till sitt barn, om man inte klarar av att ordna med skolskjuts själv, när han kanske måste gå tillbaka till den skola han en gång flyttade ifrån, frågar hon retoriskt.

Deras son har bytt skola från Växsjö till Björktjära och nu måste han åka reguljärtrafik och därmed korsa en riksväg för att ta sig till busshållsplatsen – utan vare sig övergångsställ, refuger eller vägren.

– Vi bor efter en av landets farligaste vägar och ändå tycker kommunen att våra barn ska behöva vistas i den miljön, säger Björn Myrberg.