Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick uppleva Uppsala

Fyra elever från Slottegymnasiets naturvetenskapliga program fick i mars möjligheten att spendera en helg på Uppsala Universitet. De fick lära sig mer om utbildningarna till apotekare och receptarie, samt hur det är att leva som student i Uppsala.

Uppsala Universitet och den Farmaceutiska fakulteten i synnerhet bjöd in elever från hela Sverige till en elevhelg med föreläsningar och aktiviteter.

På Slottegymnasiet fick eleverna på det naturvetenskapliga programmet motivera varför just de skulle få åka. Skolan valde ut fyra stycken, och fick i sin tur motivera varför just deras elever skulle få åka.

– Det var över 200 elever som hade sökt, berättar eleven Annlinn Mickelsson.

Runt 40-talet elever fick till slut åka, däribland Ljusdalsungdomarna.

– Jag vill jättegärna plugga i Uppsala – kanske inte just något av de programmen vi fick information om, men det var intressant att få känna av staden och få veta mer om att vara student i den, säger Anja Carblom.

De elever som åkte var Annlinn Mickelsson, Anja Carblom, Fanny Skalberg och Emma Hägersten.

Varken Annlinn, Anja eller Fanny har några direkta funderingar på att söka till just Farmaceutiska fackulteten, men de vill alla studera vidare, och de är alla nyfikna på just Uppsala, och bara nyfikna i allmänhet

– Jag vet inte riktigt vad jag vill utbilda mig till, så det här var jättebra för mig – att få veta mer om olika utbildningar som finns, säger Fanny Skalberg.

– Det verkar vara ett sådant bra studentliv, finns mycket att göra. Jag tror aldrig att man skulle få tråkigt där, säger Anja Carblom – som har siktet inställt på att bli läkare.

Annlinn Mickelsson påpekar att hon tycker att det är en lagom stor stad, och Fanny Skalberg anser att det är lagom nära hem till Ljusdal.

Det var en lyckad helg?

– Ja, det var jätteroligt och intressant, säger Anja Carblom.

Vad fick ni vara med om?

– Vi fick gå på föreläsningar om utbildningarna till apotekare och receptarier, vi fick lära oss om studentlivet, och så var det en massa aktiviteter. Vi fick bland annat gå på en sittning, berättar Annlinn Mickelsson.