Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick fredspriset

Stenhamreskolan fick fredspris på Emerichfondens prisutdelningen i Stockholm.

Annons

Den glada nyheten att klass 6A och 6B vunnit fredspris resulterade i ett lärorikt helgbesök i Stockholm där läraren Celine Estassy och eleverna Emilia Wedmark och Ella Boäng närvarade som representanter. På plats i Fryshuset i Stockholm fick de ta emot ett hedrande 3:e pris på 5000 kr och diplom av prisutdelarna Mark Levengood och Lill Lindfors.

– Det känns helt fantastiskt! De sa "gud vad fantastiskt att vi når ut med musiken", och sen fick vi beröm av Lill Lindfors, säger Celine Estassy.

Den seminariehelg som anordnades för samtliga prisvinnare tycker hon gav inspiration och nya bra kontakter.

– Grejen är mötet, inte placeringen. Det är kul att vi fått uppskattning men det viktigaste är att sprida budskapet. Jag har fått tusen nya idéer och inspiration, och blir glad när jag ser att det finns så mycket kraft hos ungdomarna, säger Celine Estassy.

På seminariet fick de, tillsammans med lärare och elever från skolor över hela Sverige, bland annat ta del av Emerich Roths livshistoria. Han är snart 90 år och överlevde fem av nazisternas koncentrationsläger under andra världskriget. Trots att Celine Estassy är påläst inom ämnet var det ett återuppvaknande som skakade om henne ordentligt.

Hon ska nu, tillsammans med de elever som är intresserade, starta en grupp som ska resa runt och sprida budskapet om tolerans.