Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De drar i gång endagsfestival på Köpmanberget

/
  • Radjo Askander, Anna Karin Edeborg och Erik Ohlsson samarbetar kring Hudikkalaset som går av stapeln den 30 juli.

Köpmanberget är en fantastisk plats som borde utnyttjas mer. Det tycker Erik Ohlsson, medlem i bandet Två Backar Läsk. Han har tagit initiativ till Hudikkalaset, en endagsfestival för hela familjen. Bland andra kommer Anna Bergendahl och Tomas Andersson Wij att uppträda.

Annons

Erik Ohlsson står och tittar sig omkring uppe på Köpmanberget.

– Det är en fantastisk plats som inte används så mycket. Det finns en sådan potential här och det är fruktansvärt tråkigt att den inte används mer, säger han.

Men det ska bli ändring på det. Drömmen om att göra något har han egentligen haft länge, men det är i nu idén blir verklighet. Den 30 juli ska endagsfestivalen gå av stapeln och han påpekar att det ska bli en fest för hela familjen. Därför har man också anlitat artister som passar alla åldrar. Festivalen arrangeras i samarbete med Radjo Askander och Hudiksvalls Sparbank. Radjo Askander förklarar varför man satsar på en endagsfestival.

– Två dagar i Hudiksvall blir halvdant, det är bättre att satsa på en bra dag.

– Vår del i det här är ungdomsbiten, berättar Anna Karin Edeborg, Hudiksvalls Sparbank, och tillägger att det alltid är kul med initiativ som tas.

För ungdomar upp till 19 år blir det en talangtävling och så är man glad över att ha fått Anna Bergendahl, vinnare i Melodifestivalen 2010, till Hudiksvall. De andra artisterna som uppträder är Tomas Andersson Wij, Engmans Kapell, Två Backar Läsk och Lady Loveless och med tanke på bredden borde det finnas något för alla smaker, menar arrangörerna. Två Backar Läsk spelade faktiskt med Anna Bergendahl i fjol, men i Hudiksvall får bandet sällskap av en annan känd person på scenen.

Kommer André Myhrer att vara med?

– Vi tror det. Sannolikt spelar han, säger Erik Ohlsson.

2 000 besökare hoppas man på och Erik Ohlsson påpekar att det inte bara handlar om en engångsgrej.

– Vi vill bygga vidare på det och göra det till något årligt återkommande.

Mer läsning

Annons