Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De blev sommarens söderhamnare

Nu har kommunfullmäktige presenterat årstidens söderhamnare. Inte helt oväntat blev det Majs Keller och Lennart Westman som fick blommor och diplom för arrangerandet av Pridefestivalen i Söderhamn.

Det var en märkbart rörd Lennart Westman som klev upp i talarstolen för att hålla ett litet tal om vad Pridefestivalen har betytt för HBT-personer som inte har känt sig så bekväma i Söderhamn. En dörr öppnades och drömmen om att kunna flytta hem till Söderhamn och bli accepterad för den man är.

Efter årets Pridefestival har det blivit lite lättare. Över 2 000 personer gick i tåget och minst lika många tittade på, applåderade och visade sina sympatier.

Det var första gången en manifestation av den här arten genomfördes i Söderhamn, och utan initiativtagarna Majs Keller och Lennart Westman hade det förmodligen aldrig blivit något tåg. Enligt juryn, med Helena Nilsson i spetsen, blev det en sagolik manifestation och ett bevis på att allt faktiskt är möjligt i Söderhamn.