Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De bevakade Zlatan

Söderhamnsfotograferna, och tidigare Kuriren-medarbetarna, Pontus Orre och Jens L'Estrade har nyligen varit i Paris och bevakat Zlatanövergången för Aftonbladet respektive Expressen.

Båda blev inringda kvällen innan och redan morgonen efter befann de sig i Paris. De berättar att de var en näst intill kaosartad stämning och att de inte var ensamma på plats.

- Det var mycket press och väldigt trångt. Kommer det en bil med en person som ska plåtas har du bara några sekunder på dig. Är det då 20-30 journalister på samma plats så gäller det att ta sig fram, säger Jens.

Veckan innebar en hel del väntan och långa arbetspass.

- Det är ju också en del av tjusningen med sådana här jobb. Måste man lämna stället kan man missa ett viktigt fototillfälle, och det vill man ju inte, säger Jens.

Trots trängseln blev båda nöjda med sina bilder och tycker att resan var en häftig upplevelse.

- Det är alltid kul att åka på jobb med så kort varsel. Jag fick en av mina bilder på mittuppslaget och det är ett kvitto på att man har gjort ett bra jobb, säger Jens.

- Det var kul eftersom det var så snabba puckar. Men jag blev nöjd med det jag gjorde och det var skönt att ro det i land efter att ha suttit och väntat så länge, säger Pontus.

Tyvärr fick de aldrig chansen att träffa Zlatan personligen.

- Vi blev lovade att svensk media skulle få en kvart med honom men det blev aldrig av, säger Pontus.