Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De asylsökande uppmanas bära reflexväst

Svar till Försiktig trafikant (15/1). Först och främst tycker jag det är mycket bra att du och många andra kör försiktigt mellan Delsbo och Svanbacken.

Oavsett reflexväst eller tid på dygnet så är det många gående trafikanter ute på vägen.

För din och många andras kännedom så får de asylsökande reflexvästar, liten hängreflex samt en liten ficklampa när de flyttar in hos oss. Men sen är det också så att i vissa länder varifrån de sökande kommer bär man inte reflex av olika skäl.

Ett exempel kan vara att man inte vill bli förknippad med polisen. Men självklart förstår också gemene man att det är bättre att bli förknippad som en polis än att bli påkörd.

Det är därför vi förklarar vikten av att de sökande verkligen måste klä på sig dessa saker när de är ute, så att det inte händer någon olycka. Men ansvaret ligger på den enskilde individen att verkligen ta reflexerna på sig.

De sökande är ju trots allt myndiga vuxna människor.

Chrille Sidfäldt

Svanbacken Strandhotell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel