Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David Lindgren siktar mot toppen

/

Först ut i schlagerns första deltävling. David Lindgren slog igenom stort och slutade fyra i förra årets Melodifestival. I år siktar han högre.

Annons

Det är timmar kvar tills Christer Björkman ska presentera deltagarna i Melodifestivalen 2012. David Lindgren sitter på tåget mot Stockholm, fortfarande osäker på om han ska vara med i tävlingen eller inte. Det ska han. Anna Järvinen drar sig ur och den oprövade Lindgren halkar in på ett bananskal som visar sig vara en katapult.
- Jag minns att jag var tvungen att fråga vad min låt hette när jag stod bakom scenen, jag visste inte att de bestämt sig för "Shout it out", säger David Lindgren när TT Spektra träffar honom drygt ett år senare.
Mycket har hänt under det året. David Lindgren gjorde succé i sin deltävling och slutade fyra i finalen. Sedan dess har han gjort 180 framträdanden i Tomas Ledins show och runt 80 egna spelningar.

När David Lindgren återfanns bland namnen på de artister som tävlar i årets Melodifestival hamnade han omedelbart överst bland vadslagningsfirmornas favoriter. Ingen utanför kretsen kring Melodifestivalens produktion har hört alla låtar. Ändå tror många att David Lindgren och hans "Skyline" ligger bra till för att få representera Sverige vid schlager-EM i Malmö.
- Direkt efter presskonferensen skickade polare sms och skrev att jag hade lägst odds av alla. Det är skitkul, det betyder att jag gjorde någonting rätt förra året. Utan att upprepa mig är jag väldigt trogen det jag gjorde med "Shout it out", så jag hoppas att jag lever upp till förväntningarna, säger han.

Den version av "Skyline" som framförs i Melodifestivalen skiljer sig från radioversionen. Lindgren har ett förflutet i break dance och tillsammans med sina dansare har han skrivit in ett parti i låten där de ska framföra ett specialkomponerat dansnummer.
- Vi kallar det för "Iron man". Jag har helt fantastiska dansare med mig. Ni kommer att få se saker som man inte sett förut.
Även om David Lindgren försöker glömma tävlingsmomentet och fokusera på sin prestation är målsättningen att slå fjärdeplatsen från förra året.
- Jag siktar på att sluta topp tre. När jag somnar på kvällen ser jag mig själv i final.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons