Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datum för SM-finalen är spikat – senareläggs en vecka: "Ett luftigare matchande efter VM"

Lördagen 25 mars. Då avgörs SM-finalerna i bandy 2017.
Finalhelgen senareläggs en vecka, bland annat för att få ett luftigare spelschema efter VM.

Mycket är sig likt när Svenska bandyförbundet presenterar upplägget för SM-finalhelgen 2017.

LÄS MER: Förbundet sågas för säkerheten under SM-finalen - här är domen mot Villa och VSK

Spelplatsen är, precis som de senaste åren, Tele2 Arena. Även matchschemat förblir oförändrat. Juniorfinalen spelas på fredagskvällen den 24 mars, följt av dam- respektive herrfinalen dagen därpå.

Däremot är hela finalhelgen framflyttad en vecka.

– För oss är det positivt med final en vecka längre fram. Det ger möjligheten att ha ett lite luftigare matchande efter VM. Det som eventuellt blir en utmaning är att hålla is utifall semi- och finallagen skulle vara föreningar utan tillgång till hall att träna i, säger Per Selin, ligachef på Svensk Elitbandy till förbundets hemsida.

LÄS MER: Förbundets försvar efter säkerhetsfiaskot: "Ekonomin styr"

Förbundet ser även över möjligheten att flytta fram helgen med ungdomsfinalerna, som avgörs i Örebro. Även då handlar det om att förlägga matcherna en vecka senare.

– Vad gäller elitserien dam och juniorelitserien skapar det möjligheter att göra ett bättre slutspelsschema både sportsligt och ekonomiskt, då vi har fler dagar att lägga matcher på. Då kan vi undvika krockar som ibland förekommit i framförallt pojkelitserien och juniorelitserien. säger Micael Eriksson på förbundets tävlingsenhet.

LÄS MER: Villa och VSK bötfälls – då rasar Hammarby: "Vi är inte lika inför lagen"