Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datortjuv härjar på Staffangymnasiet

Någon klipper upp lås och stjäl datorer på Staffangymnasiet.

- Det är ett djupt brottsligt beteende som vi står frågande inför, säger gymnasiechef Tomas Hartikainen.

I slutet av förra veckan anmäldes en dator stulen ur ett elevskåp på Staffangymnasiet. Stölden inträffade under torsdagskvällen eller natten mot fredagen.

Några veckor tidigare anmäldes ett antal liknande stölder. Och under kvällen eller natten mot tisdagen klipptes ett antal lås på elevskåp upp och datorer försvann.

Staffangymnasiets chef, Tomas Hartikainen, upplever situationen som obehaglig.

- Vi är jättebrydda över det här och fundersamma på vad som händer och hur det sker. Det vi gör nu är att vi går ut med skarp information till eleverna om att de inte ska förvara värdesaker i skåpen.

Tomas Hartikainen säger att man ska ha en dialog med polisen om hur skolan ska göra för att skydda sig mot stölderna.

- Vi funderar på om vi kan låsa skolan tidigare och få igång larm. Men det finns många vrår i skolan och man kan gömma sig.

Det kommer att gå ut brev till alla på skolan om att man ska vara extra uppmärksam om det är någon obehörig som rör sig i lokalerna. Om det är något som upplevs minsta konstigt ska det meddelas till skolledningen.

Tomas Hartikainen hoppas att skolan och polisen tillsammans kan få slut på stölderna.

- Det här känns otryggt. Det är inget som man vill ska äga rum på någon skola.