Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Darin joker i Melodifestivalen

/

Från "Idol" till schlagern. Darin blir joker i Melodifestivalen nästa år.

Darin blir därmed ytterligare en av artisterna från "Idol" i TV 4 som tar steget över till Melodifestivalen i SVT. Tidigare har bland annat Måns Zelmerlöw, Agnes och Sebastian Karlsson gjort bra ifrån sig i tävlingen.

Annons

Men hittills har ingen lyckats vinna. Darin, som kom tvåa i "Idol" 2004, kan bli den första.
22-årige Darin uppträder med låten "You're out of my life", skriven av Henrik Janson och Tony Nilsson. Tony Nilsson har sedan tidigare två låtar med i nästa års startfält.
Darin ligger för närvarande etta på den svenska singellistan med sin version av Coldplays jättehit "Viva la vida".

den första jokern ovanligt tidigt i år. Normalt brukar resten av startfältet vara klart innan friplatserna tillkommer som en extra krydda, men så är inte fallet i år.
Andelen debuterande låtskrivare i Melodifestivalen är större än vanligt och hittills är endast ett fåtal riktigt stora artistnamnen kopplats ihop med bidragen.
Jessica Andersson, Sibel, Pernilla Wahlgren ("Idol"-) Ola och Andreas Johnson är de hittills största namnen som är aktuella för medverkan i Melodifestivalen 2010.
Nästa års schlagerturné inleds i Örnsköldsvik den 6 februari. Melodifestivalsäsongen avslutas med schlager-EM i Oslo där finalen äger rum den 29 maj.

Mer läsning

Annons