Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför vill vi ha kvar Mo skola

Många elever har skrivit till insant@ht.se men platsen i papperstidningen är begränsad. Här kommer några insändare om nerläggningshotade skolor på webben i stället.

Vi vill att Mo skola ska vara kvar!

Det finns så bra lekplatser och fin natur!

Bygg en ny skola här!

Fröknarna är så snälla!

Om vi flyttar får vi inte träffa vår fröken!

Vi vill vara med våra kompisar!!

Barnen i års 1 på Mo skola: Nathanael, Thelma, Tilde, David, Ida, Macus, Imilia, Lukas, Sara, Emma, Alma, Nils

 

På Mo skola är alla snälla. Vi är som en jättestor familj som tar hand om varandra. Det är bra att vi inte har någon mobbning. Här tar man tag i saker som händer.

Vi har fått nya saker som gungor och smartboard. Det finns ett nytt kök och markvärme för massor av pengar. Onödigt att slänga bort allt det. Vi har stora utrymmen att leka och cykla på. Personalen är snäll.

Om Mo skola läggs ner, blir det värsta alla kompisar som man inte får ha kvar och att lärarna måste byta jobb.

Barnen i års 2 på Mo skola: Maja, Julia, Linnéa, Adrian, Henrik, Sara, Sofie, Hanna, Elin, Marcus, Felicia, William,Alfons, Peter, Julia, Isak, Tea

 

Vi har bra regler i Mo

Vi vet inget som är dåligt med Mo – varför ska dom då lägga ner? Det är ingen som blivit mobbad på flera år.

Vi har bra regler som hjälper till: 1. Visa hänsyn och respekt 2. Stå för vad du sagt och gjort. Politikerna hade lovat att inte lägga ner nån skola, då står de inte för vad de sagt och gjort!!!

Vi vill inte splittras till flera skolor. Vi vill inte förstöra vår vänskap. Vi känner alla på skolan, både fröknar och elever. Alla fröknar bryr sig om alla barn. Om man behöver hjälp kan man gå till vem som helst. Vi lär oss mycket och har fått bra betyg av Skolverket.

Barnen i års 3 på Mo skola: Märta, Axel, Viktor, Clara, Josefine, Linnéa, Fanny, Emilia, Ellen, Elin, David, Oscar, Kalle, Anna, Cornelia, Wilma, Patrik

 

Mo är en bra skola

Vi på Mo har precis fått höra att man har på förslag att lägga ner vår skola för att spara pengar. När vi fick höra det började många av oss att gråta. Det gjorde vi för att det här är en bra skola. Vi har en bra och stor skolgård med en underbar utemiljö. Vi på Mo har en bra sammanhållning bland eleverna och ingen mobbning. Här får vi en bra utbildning som syns på resultaten på de nationella proven, år efter år. Är inte något som ni politiker tycker är bra och värt att satsa på? Är inte vi barn i Hudiksvall värda en bra utbildning??

Vi har fått höra att det här är ett förslag för att vi måste spara en massa pengar. Vår skola, Mo skola, är så stor och fin att vi har plats för hela Edsta skola. Både elever och lärare. Om dom kommer till oss får de behålla alla sina kompisar eftersom de inte behöver splittras. Dessutom får de en massa nya kompisar bland oss! Om ni lägger ner Mo skola måste alla våra klasser splittras. Halva skolan kommer att få gå på Edsta (genom att vi ska åka buss dit) och resten hamnar på Sandvall. Vi får inte riktigt plats på någon av skolorna utan att dom måste renoveras eller byggas ut. Vad kostar inte det? Av ekonomiska skäl så låter det här konstigt tycker vi! Vi kan ta emot hela Edsta skola i dom lokaler vi har och ni kan spara massor av pengar.

Var det inte det ni ville?!

Besvikna 5:or på Mo skola, Paiman, Vendela, Isac, Johanna, Joanna, Olof, Madelene, Alfred, Carolina, Johan, Caroline, Johanna, Niclas, Josefine, Lovisa, Linnéa, Anton, Ida, Simon, Elsa, Fredrik

 

Tolv anledningar att inte lägga ner Mo skola

1. Alla trivs på skolan, både elever och lärare.

2. Där har inte förekommit mobbning så länge någon kan minnas.

3. Vad ska kommunen göra med den gamla tomma byggnaden som blir kvar om Mo läggs ner? Sälja den? Vem vill ha en gammal skolbyggnad som dessutom kan behöva renovering? Eller kanske riva den? Blir inte det lite dyrt? Det blir inte att spara pengar för kommunen i alla fall.

4. Skolan har en mycket vacker miljö, egen fotbollsplan och gymnastiksal.

5. Ingen på skolan bryr sig om att den är lite sliten, renovering kan vänta i några år.

6. Om Edsta läggs ner kan alla, både barn och personal, flyttas till Mo. Då slipper alla att splittras för Mo har gått om plats. Det är bara att sätta in eleverna i klasserna.

7. Om Mo splittras till Edsta och Sandvalla kommer Edsta-Mo eleverna att få åka buss, för inte så små kostnader, fram och tillbaka till Sandvalla för slöjd och idrott.

8. Mo blev en av de bästa skolorna i kommunen enligt Skolverkets undersökning.

9. Mo var den enda skolan i kommunen där alla klarade alla ämnen i nationella proven och alla mål förra året. Det bevisar att lärandekvalitet är hög.

10. Mo är inte alls i akut behov av renovering.

11. Varför splittra kommunens bästa skola när det går att lösa problemet så att ingen behöver splittras?

12. Mo har precis fått ett nytt kök för cirka 7 miljoner kronor. Ska skolan läggas ner efter det? Pengaslöseri!

Det var tolv anledningar och det finns säkert fler. Jag hoppas att politikerna läser detta och låter Mo skola vara kvar. Om de lägger ner Mo får de banne mig förklara sig varför efter dessa anledningar! Kan en tjej i år 6 komma på det här borde också vuxna politiker i kommunen klara av det.

Anna Hansdotter, arg 6:e klassare på Mo skola

 

Synpunkter från år 6 på Mo skola

"Om man lägger ner Edsta skola kan man utan att dela den skolan föra över elever och lärare hit till Mo, då splittras inte vi till två andra skolor."

"Här på Mo har vi gympasal, många lediga lokaler, nytt dagis, ny renoverat kök och en otroligt fin utemiljö."

"Vi har nästan dubbelt så många barn här på Mo som berörs."

"Om vi ska till Sandvalla måste dagisbarn och personal flytta därifrån. Hur många måste egentligen flytta på sig bara för att rädda Edsta??"

"Mo ligger närmare Sandvalla, så det blir kortare resor till slöjden."

"Räknas inte våra fina resultat på nationella proven?"

"Vi har inte haft några mobbningsfall på Mo skola på flera år för att lärarna jobbar stenhårt med det."

"Hur kan man satsa på en skola som varken har gympasal eller slöjdsal?"

"Vi fick en massa beröm från tanterna på Skolverket! Ingen verkar lyssna på det."

"Det har kommit många barn från andra skolor till Mo för att föräldrarna har hört talas om vår fina skola utan mobbning och bråk. Smart att lägga ner oss!!"

"När jag börjar jobba ska jag aldrig jobba i Hudiksvalls kommun för ni behandlar barn som skräp!"

"Snälla tänk om! Låt Mo vara kvar för det är en speciell stämning här som inte går att beskriva men alla som jobbar och kommer hit känner den direkt!!"

Barnen i års 6 på Mo skola: Lina-Marie, John, Stina, Albin, Jesper, Klara, Anna, Julia, Stina, Fredrik, Felix, Christian, David, Madelene, Emma, Viktor, Karolina, Johanna

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel