Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför heter motorcykeln Örn örn

Örn Örn, Popeye, Lervik...
I Söderhamn har 45 personer personlig registreringsskylt, vi har pratat med några.

Paret Siv Jonsson och Inge Olsson i Sandarne har en varsin personlig nummerplåt, på hennes står det Clios och på hans Lervik.

– Lervik står för två saker, dels bor vi där, men jag har även ett företag som heter Lerviks bioenergiteknik. Så för mig handlar det mest om reklam. Jag har räknat ut att jag betalar 2,70 kronor per dag för skylten. Det är billig reklam det, säger Inge.

Sivs Clios är också ett företagsnamn. Så hette hennes tidigare butik. Numera väcker skylten både nyfikenhet och skratt.

– Många syftar till någonting annat. Men det köper jag, folk ser ju skylten i alla fall.

I vågbro träffar vi Pär Regnell. Han har valt att döpa bilen till Reggan som är hans smeknamn. I dag är skylten mer värd än bilen, säger han.

– Men det är den värd, syns man inte, finns man inte. Samtidigt bidrar jag ju till bättre vägar med min registreringsskylt.

Färden fortsätter till Ljusne, där ska vi träffa Stig Holmström som har två fordon med egenpåhittade skyltar. Vad sägs om Örn Örn och Popeye?

Örn Örn visar sig sitta på en lätt motorcykel.

– Hur jag kom på det? Det är ju så ungarna säger att en motorcykel låter. Örn, örn.

Stig Holmström är en riktig samlare och har haft inte mindre än 17 motorcyklar och mopeder. Bilar har han också, en heter alltså Popeye som i Sverige går under namnet Karl-Alfred och gillar spenat.

Någon riktig förklaring till det valet har inte Stig Holmström.

– Det är ett bra namn bara.

På E-centers parkering hittar vi Stefan Andersson och hans dotter Felicia. Han kör omkring i en bil som det står Pipen på. Det var så han kallades som liten och så fick det bli. Han tycker det är en kul idé med personliga registreringsskyltar.

– Det är många som reagerar på min. Endera skrattar de eller så gör de som barnen och tänker på Pipen som var med i ett tv-program. Det här skylten har följt mig i många år.

Det finns alltså många orsaker och förklaringar till varför folk väljer att betala tusentalskronor för en personlig registreringsskylt.

Själva drar vi tillbaka till redaktionen, örn, örn...