Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför får backen inte fortsätta i Hudik Hockey: "Mina värderingar är felet"

Han snittade nästan en poäng varannan match – och låg högt upp i den interna statisiken för plus/minus.Men backen Niklas Lindmark får inte fortsätta i Hudik Hockey nästa säsong.– De tyckte inte att min karaktär skulle passa in, säger en själv helt oförstående 23-åring.

Niklas Lindmark, från Bromma med IK Göta som moderklubb, värvades till Hudik Hockey från division 1-kollegan Väsby inför säsongen som var. I sin tredje säsong i division 1 stod 23-åringen för sina bästa noteringar både vad gäller poäng (14) och i plus/minusstatistiken (+15).

– Jag är faktiskt nöjd, jag har visat framfötterna och att jag platsar liksom. Sedan är det kul att det visar sig där också. Hårt arbete belönar sig, säger Niklas Lindmark om säsongen.

Men nu har han fått besked av klubben att han inte längre är önskvärd. Niklas Lindmark får inget nytt kontrakt.

– Nej, tyvärr. Alf Nordh (ordförande i sportgruppen) och styrelsen tyckte inte att min karaktär skulle passa in, säger han.

Hur menar de?

– Bra fråga. Jag vet inte riktigt säkert. Jag såg fram emot att spela i Hudik Hockey en säsong till i alla fall, men det blir tyvärr inte så.

Niklas Lindmark menar att läget har svängt tvärt. I ett tidigt skede ska han ha blivit lovad att stanna i föreningen.

– Jag hade ett möte med Sven (Görgård, ordförande) innan det var klart med den här sportgrejen (föreningens nya organisation). Då ville de att jag skulle stanna, och min agent pratade också med Hudik och allt lät bra. Sedan ringde agenten upp mig, och då var det en tvär-höger. "Det finns ingen plats för Niklas i HHC", sa dom då.

Men någon mer förklaring måste du väl ha fått?

– Ja, mina värderingar ska vara felet. Att jag inte kan representera Hudik Hockey utanför isen.

Men har det hänt något?

– Det är det som är frågan. Jag vet inte vad det kan vara för något. Det gör mig ännu mera besviken, det känns som dom inte vet vad dom ska säga utan skyller på det här för att det ska låta bra.

Niklas Lindmark, som avslutade säsongen med att spela ett par matcher för Örnsköldsvik när HHC hade åkt ur, ska nu sälja sin lägenhet i Hudiksvall och flytta från orten. Men hockeyn ska han fortsätta med.

– Jag har fortfarande som mål att ta mig så högt upp jag kan i seriesystemet, målet är att hitta en klubb som satsar lika hårt, säger han.

Något på gång?

– Lite småsaker, men inget konkret som jag kan gå in på i dagsläget.

Det är inte bara besvikelse han känner, dock. Niklas Lindmark vill poängtera följande:

– Jag vill tacka publiken och folket runt om hockeyn i Hudiksvall. De gör ett fantastiskt jobb, och det har varit enormt kul att dra på sig hemmatröjan och åka ut i en proppad Glysishall, säger han.

Sporten har varit i kontakt med HHC:s ordförande Sven Görgård. Han säger att han inte känner till av vilka anledningar som Niklas Lindmark får lämna laget.

Alf Nordh har inte gått att nå för en kommentar.