Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför dröjer köpet av Järnvägs

Försäljningen av restaurang Järnvägs har försenats.

Annons

— En affär är inte klar förrän det är betalt, säger Karin Runfalk på advokatfirman Abersten som är konkursförvaltare i HC restaurang AB:s konkurs.

Konkursförvaltarens målsättning är att en affär ska vara genomförd under februari.

Den tilltänka köparen är Hayrettin Kurt, Uppsala och enligt honom ligger planerna på att köpa den anrika restaurangen fast, men datum för tillträde är ännu inte bestämt. Han vill inte kommentera om förseningen beror på köpeskillingen.

— Vi har skjutit fram tillträdesdagen, men det kan bli i början av nästa vecka som vi får nycklarna, säger Hayrettin Kurt.

Hans planer på att renovera lokalen innan restaurangen öppnar på nytt ligger fast men han har förhoppningar om att öppna för gäster i början av mars. Exakt vilken profil som restaurangen ska ha, till exempel om det blir lunchservering väljer han att inte kommentera. Han vill bilda sig en bättre uppfattning om vad Ljusdalsborna har för förväntningar innan han bestämmer sig för en inriktning.

— Jag har märkt att många i Ljusdal är intresserade av vad som kommer att hända på Järnvägs, säger Hayrettin Kurt.