Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför delar de ut gratis reflexer till alla i Hälsingland – "En enkel sak som kan rädda liv"

Det kan vara en skrämmande upplevelse att möta en människa utan reflexer efter en mörk bilväg. Faktum är att reflexer kan rädda liv – och är ett enkelt sätt att undvika att skadas.
– Vi arbetar skadeförebyggande och reflexer har stor betydelse, säger Krister Ängalid, vd på Dina Försäkringar Mitt.

I slutet av hösten börjar årets mörkaste period i Sverige, men när varma jackor och skor ska inhandlas är det många som glömmer en viktig detalj, nämligen reflexen. En mörkklädd person utan reflexer syns först på 20 till 30 meter avstånd från en bil med halvljus. Med bra reflexer kan en person upptäckas på cirka 125 meters håll. Enligt Krister Ängalid, vd på Dina Försäkringar Mitt, gör reflexer skillnad.

– Det är viktigt med reflexer i trafiken. Det är en enkel sak som faktiskt kan rädda liv. Det gäller både vuxna och barn. Små barn har till exempel ofta reflexer i sina overaller, men det är viktigt att regelbundet kontrollera att de fungerar. Slitage efter lek och tvätt kan påverka hur bra reflexerna syns i mörkret, säger han.

Här hittar du mer information om reflexkampanjen och hur du och din familj kan beställa gratis reflexer

Dina Försäkringar har över 250 års erfarenhet av försäkringsbranschen och ger regelbundet tillbaka till samhället. De tror på att arbeta skadeförebyggande och nära sina kunder. Nu lanserar de en kampanj som innebär att de delar ut gratis reflexer till alla i Gävleborg.

– Vi delar bland annat ut tre fina och färgglada spökreflexer för barn. Vi har även klassiska hårda reflexer, säger han.

Dina Försäkringar har de nöjdaste kunderna inom sakförsäkring och djurförsäkring - läs mer här

Därtill har Dina Försäkringar dessutom fyllt på lagret med reflexvästar för barn. Krister Ängalid uppmuntrar de förskolor som är intresserade av västarna att kontakta dem för mer information. De har även reflexband som man till exempel kan ha runt armen.

– Vi har även reflexvästar för vuxna så det finns reflexer till hela familjen. Det känns bra att vi kan hjälpa till att förebygga skador. Det är en vinst både för samhället och individen, säger han.

Dina Försäkringar har vuxit fram ur den brandstod som växte fram i Sverige redan på 1300-talet - läs om företagets spännande historia här

Det är med andra ord ingen slump att Dina Försäkringar är ett populärt alternativ på marknaden. Den årliga undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex visar att de nöjdaste kunderna inom sakförsäkring och djurförsäkring finns hos försäkringsbolaget.

– Det känns jättebra. Vi har ett lokalt tänk i allt vi gör vilket lönar sig i längden. Vi har lojala kunder och vi finns på plats om olyckan skulle vara framme, säger Krister Ängalid.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Dina Försäkringar Mitt och är ej en artikel av nyhetsredaktionen