Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Där försvann det argumentet

När regeringen presenterade sin storsatsning på 10 miljarder kronor till landets kommuner och landsting kritiserades den av oppositionen för att vara av tillfällig art. Det var inte en permanent höjning av statsbidragen, utan bara en brandkårsutryckning till följd av den ekonomiska krisen.
Det går inte att agera så tillfälligt hette det då från oppositionens sida.
Nu faller det argumentet platt till marken.

För i sin skuggbudget gör Vänsterpartiet precis samma sak. Skillnaden är att vänsterpartisterna känner att de naturligtvis måste ta i ännu mer än vad regeringen gjort.

Hela 30 miljarder kronor mer än regeringen vill Vänsterpartiet anslå i statliga bidrag till kommuner och landsting de kommande två åren. Men av dessa miljarder är det 24, alltså nästa alla, som bara är ett tillfälligt krisstöd för att återställa och behålla personal.

Om det fanns någon bärighet i kritiken mot regeringens tillfälliga stödåtgärd så är det en västanfläkt mot den kritik som måste riktas mot Vänsterpartiets agerande.