Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Där alla tänker lika blir inte mycket tänkt

Jag vet inte om lagstiftning om kvotering av kvinnliga bolagsstyrelseledamöter är rätt melodi. Alltfler även inom näringslivet tycks dock luta åt att det kanske behövs. Kvinnor hålls nämligen borta från ledande positioner på ett närmast systematiskt sätt.

Annons

Det trista med kvoteringskraven är att den antyder att kvinnorna liksom skulle tvingas in i styrelserummen av politiska snarare än av affärsmässiga skäl. Men så är det inte alls.

Luisa Delgado är VD för det amerikanska jätteföretaget Procter & Gambles verksamhet i Norden. Inkommen från Schweiz styr hon nu företaget från Stockholm. Luisa Delgados passion för att supporta kvinnligt ledarskap väcker mitt intresse. Delgado ser kvinnor som ett slags frontspringare för goda affärer och goda arbetsmiljöer. Kvinnliga chefers krav och behov är inte enbart bra för kvinnor. Kvinnor är bra för företagsamheten.

I ett brev berättar Luisa Delgado om sina erfarenheter. Under de senaste åren har kvinnor utgjort ungefär hälften av alla nyrekryteringar till P&G i Sverige. Delgado märkte dock efter hand att man inte fick den tillväxt av kvinnliga ledare på höga nivåer som man hade förväntat sig.

Företagsledningen började därför arbeta mer målmedvetet med sådant som flexibel arbetstid, arbetsdelning och möjligheter att från och till arbeta från andra platser än kontoret. På ett mer kulturellt plan förändrades systemen för målstyrning och uppföljning liksom tonen och andan i företagets ledarskap. Det som först var företagsledningens respons på önskemål från kvinnliga chefer blev snabbt en framgångsfaktor för hela företaget.

Luisa Delgado är en av de mest erfarna kvinnliga företagsledarna på hög nivå i Europa. Hon är med i en rad internationella nätverk som arbetar med att bereda väg för fler kvinnliga chefer och styrelseledamöter. Hennes drivkraft är främst affärsmässig. I mer eller mindre enkönade ledningsgrupper och styrelser finns stora risker för sumpade affärer och för missförståelse av marknaden. Där alla tänker lika blir inte mycket tänkt, typ.

Luisa Delgado har en spännande historia att berätta. Med tanke på hur slipstätt det är i flera verksamheters ledningsrum så finns det många som borde ha anledning att lyssna på henne.

Widar Andersson

Mer läsning

Annons