Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danssugna lättade på trycket i Järvsö

Nu är danssäsongen igång och på Åslidens dansloge hördes ett kollektivt Äntligen!, när sommarens första dans drog igång.

Danslogen vibrerade av förväntan några minuter före åtta. I ögonen på de många paren såg man att det varit en lång väntan på ögonblicket när danssommaren officiellt skulle dra igång. Många rörde försiktigt på benen. Dels för att hålla kylan stången men också för att känna att stegen fortfarande fanns där.

Läs mer: Utomhustdansens tid är här

Och det gjorde dem, för när kvällens underhålling, dansbandet Blender, drog igång kvällens första dans exploderade hela lokalen i rörelser. Det var dans, dans, dans, när par för många för att räkna, snurrade runt på dansgolvet på mer eller mindre spektakulära vis.

Läs mer: Fart, fläkt och foxtrot på Åsliden

Se första dansen nedan, vi beklagar det dåliga ljudet:

Bollnäsparet Simon Jonasson och Frida Kopparmalms rörelser räknas defintivt till den förra kategorin. Yvigt men elegant, explosivt men kontrollerat flöt paret genom den folkfyllda rotundan och vid tredje låten sken de som två svettiga solar.

– Det är så kul, säger Frida Kopparmalms.

Har ni längtat efter den här dagen?

– Jaaa, hela vintern, säger Simon Jonasson.