Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansshow om omätbar tid

Koreografen Örjan Andersson tar i föreställningen Svart.Blå fatt i vår upplevelse av tiden – den som inte kan mätas i minuter och sekunder.

Annons

Föreställningen är ett kammarspel för tre dansare. De modellerar tiden som sträcker ut sig, komprimeras och manipuleras.

Ljudlandskapet komponeras hand i hand med koreografin av Hans Appelqvist, som har samarbetat med Örjan Andersson ett flertal tillfällen. I Hans Appelqvists egen musikproduktion återkommer samplingar, röster och miljöljud som bygger fantasifulla rum. Och i Svart.Blå kommer dansarna att vara en del av ljudbilden.

– Vi har arbetat utan musik, för den fanns inte från början. Kompositören Hans arbete kom i gång först efter att vi börjat repa. Så vi har använt oss av kroppens och rörelsens ackompanjemang och utnyttjat dansarnas lyhördhet gentemot varandra, berättar Örjan Andersson.

Den 25 april kommer föreställningen till Slottegymnasiets Aula i Ljusdal och den 27 april till Kulturhuset Bollnäs.