Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansprojekt ska visa hur lika vi är

Alla människor är lika mycket olika, det är värt att berätta enligt kommunens kulturenhet. Budskapet, som även innefattar kärlek och tolerans, ska förmedlas genom en dansföreställning.

Annons

Söderhamns kommuns kulturenhet har ett nytt spännande dansprojekt på gång.

Planen är att tillsammans med kommuninvånarna bygga en dansföreställning med temat integration.

Projektet går under titeln "Lika o lika" och syftar bland annat till att alla människor är lika mycket värda – oavsett hudfärg eller härkomst.

Söderhamnsdansaren Destiny Johanna Bergvall och hennes kollega Micke Strid, vid Gottsunda dans och teater, har tillfrågats om att leda projektet.

Genom samtal och workshops med ungdomar och vuxna är det tänkt att de två ska bygga en dansföreställning som utgår från söderhamnarnas egna berättelser och erfarenheter.

Även Musik Gävleborg är med på ett hörn och ska bidra med tonsättningen.

Dock är projektet ännu i sin linda. Den 25 februari ska politikerna i kultur- och samhällsutvecklingsnämnden besluta om projektet ska genomföras.

Om det blir ett ja är planen att föreställningen ska ha premiär i höst och att alla grundskole- och gymnasieelever ska få möjligheten att se den.