Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansbitar till folket

Bandet som spelat sig in på klubbscenen börjar hitta ut till större folkmassor. Med ett fett branschgig och sin debutskiva låter Snakka San & SVER sin dansmusik träffa fler lyssnare.

I februari släpper Snakka San & SVER sin första skiva. När vi träffade dem senast på folkmusiksidan i september förra året höll bandet på att bygga en folkhall i Ransäter i Värmland, för att slipa på tekniken att bjuda in till fest.

– Vi har releaseparty på Stallet i Stockholm den 13 februari. Skivan kommer ut på Itunes och Spotify den 10 februari och släpps i butiker den 12 februari, säger Anders Hall.

Bandet, som började jamma med spelmansmusik och toast, har nu börjat ta sig in på kommersiella scener. Med bolaget MTA bakom sig åkte Snakka San & SVER till Sweden Live i Karlstad i slutet av januari där de största turnébolagen i Sverige visar upp sina bästa band för musikarrangörer. Redan innan de började spela hade de fått gigs.

– Publiken består ju bara av branschfolk och bokare, och det är påkostat och flashigt, så det är ju en konstlad situation. Men det kommer att leda till fler spelningar i vår och till festivalsommaren, säger Anders Hall.

Till Sweden Live åkte Snakka San & SVER tillsammans med två andra band från MTA, Nordman och rockbandet Heavy Tiger. För musiker som kommer från smala genrer som dancehall och folkmusik betyder Sweden Live mycket för att kunna synas och spela mer. Den nya musikstilen folkhall är kanske fortfarande en smal genre. Men den passar bra på stora scener. En stor publik som hoppar och dansar är bättre än ett fåtal människor som sitter ner och kliar sig på hakan. Det här är dansmusik.

– Det är svårt att komma in och spela på samma ställen som mainstream-artister. Det är en viktig grej, och det är givande, säger Anders Hall.