Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansbandet Strike har flyt i Norge

I fredags släppte dansbandet Strike en ny platta. Kapellmästaren Lennart Brinck från Bjuråker berättar att den består av covers på välkända låtar, men även av originalmaterial, som dök upp från oväntat håll.

– Det kom ett mejl från låtskrivaren Lars E Carlsson, som bland annat jobbat med Vikingarna och Lasse Stefanz, och han ville gärna att vi skulle spela in en låt som heter Förväntan, vilket var otroligt roligt.

Bandet har den senaste tiden spelat flera gånger i Norge och fått bra kontakt med en person som Lennart Brinck beskriver som Norges Bert Karlsson.

Skivdistributionen i Norge är klar och bandet har redan medverkat i flera intervjuer med norska musikmedier. Recensionerna har varit mycket positiva och Strike har bland annat spelat på dansstället Dagfinns Dancing i Grorud utanför Oslo, som är välkänt i danskretsar.

Strike av Lennart Brinck på bas och sång, Lasse Lilja från Hudiksvall på trummor, Torbjörn Sjöström från Forsa på saxofon samt Mikael Sund från Bergvik som spelar keyboard. Från början ville bandet bara spela en gång i månaden, för att inte tappa lusten. Men sedan man börjat jobba med ett bokningsbolag så har det blivit uppåt åtta spelningar i månaden.

Redan nu finns planer på n ny skiva som ska vara färdig i maj nästa år. På den kan det dyka upp fler låtar från Lars E Carlsson och hans kollegor Ove Astmo och Mikael Cederborg, hoppas Lennart Brinck.