Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansband i ropet - kanonsäsong för Älvstalogen

Danspubliken ökade med tio procent.

Banden Blender, Shake och Zlips heter årets publikfavoriter.

Arrangören Agneta Tjärnlund kan summera en av de bästa säsongerna på Älvstagårdens loge.

– Det talas ju mycket om den så kallade dansbandskampseffekten. Jag tror inte att det är hela förklaringen. Men teveprogrammen har säkert bidragit att bygga på intresset för bra dansbandsmusik, funderar Agneta Tjärnlund.

Lördagssändningarna i höstas fick ett enormt genomslag. Dansbandsmusiken blev i ett slag rumsren.

– Vi som arrangörer kan bara tacka och ta emot. Och vara ännu mer lyhörda för vad vår publik tycker.

Gör Agneta Tjärnlund ett felval och bokar in ett band som inte riktigt funkar så får hon höra det direkt och osminkat. Hon måste bokstavligen ligga med örat mot dansgolvet och med fingertoppskänsla hitta den rätta mixen.

Publikrekordet togs hem mitt i högsommaren när Hudiksvallsbandet bandet Blender gjorde sitt andra nedslag på Älvstalogen. 580 betalande och mycket fler får man av säkerhetsskäl inte pressa in i lokalen.

Premiärkvällen i maj kom 473 personer. Även då med hemmafavoriterna Blender som dragare En indikation att 2009 skulle hävda sig väl. Och så blev det. Snittet lägger sig strax över femhundra personer.

Ett av finalbanden från dansbandskampen, Jannez, dök i sommar upp på Älvstagården. Agneta Tjärnlund fick en del påstötningar att försöka få dit succékillarna i Larz-Kristers. Men hon är inte helt övertygad att de har samma magnetiska kraft på Älvstalogen.