Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansare njöt av het oktoberkväll

Det var svettigt värre på bygdegården i Delsbo på fredagskvällen när närmare hundra personer kom för att få ny dansinspiration av buggproffset Johan Åhs från Uppsala.

Annons

Om det var kallt och mörkt utanför så var det mer likt en varm sommarnatt inomhus. Redan på väg in märks den positiva stämningen i lokalen.

– Man får lära sig både ny teknik och lite vett och etikett för dansgolvet, och så är det en otrolig gemenskap, säger Anders Nilsson från Delsbo. Han har dansat bugg i tre och ett halvt år och passade på att snappa upp några nya kunskaper den här kvällen.

När musiken tystnar ställer sig Johan Åhs med sitt headset och en medhjälpare mitt på dansgolvet. Han förklarar bland annat att armbjudningen är själva varmrätten, men att man även kan festa till det och bjuda på en förrätt, i det här fallet en högersnurr. Sist av allt säger man tack för kaffet med en high-five.

Rena grekiskan för den som inte dansar bugg kanske, men den svettiga publiken fattar varje ord och sedan varandra och när musiken drar igång igen är alla med på noterna.

Arrangör var Delsbo dansklubb och man hade lyckats locka dansare från flera andra klubbar till Delsbo. Några hade åkt från Sundsvall och Kramfors för att njuta av stämningen.