Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansant discogrupp mot VM

Som vanligt, är man nästan benägen att säga, är Söderhamns dansstolthet Bumpy Feet på plats när det är mästerskap i dans.

På fredag styr nämligen discodansgruppen Famous mot tyska Bochum för världsmästerskapen.

– Fast det var länge sedan vi hade någon med i ett discomästerskap. Jag tror inte det har hänt sedan Niklas Arleryd slutade tävla. Sedan dess har det var tunt, så det är jättekul att vi får med en grupp, säger Stina Hedlund, ledare och tränare.

I gruppen ingår Ruchira Prueksachangrit, Frida Johansson, Linnéa Söderqvist, Alice Larsdotter, Moa Nielsen, Moa Kvist och Oline Lingvall.

Till saken hör att det inte är alldeles enkelt att ta sig till ett VM. Det krävs att man presterar resultat på de tre rankningstävlingar som avgörs under säsongen.

– Vi har tränat bra och allt sitter bra. Mellan två och fyra pass per vecka har vi kört. Förutom i juli, då fick vi träningsförbud av Stina för att inte skada oss och för att inte passet skulle bli uttjatat, säger Ruchira Prueksachangrit.