Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans på Tallhalla

Två dansintresserade elever på Tallbackens skola är upphov till en prova på- kurs i dans, där ett femtiotal elever anmält sig.

Det var på en friluftsdag före jul som Anna Svensson och Silje Norell som går i femte klass testade dans. De berättade för skolchefen Mats Eriksson att de ville dansa mer, och på onsdagen dansade de på sin första prova på- kurs i dans.

Skolan samarbetar med Per Jonsson Dance Center, och den nyanställda dansläraren Maddi Andersson leder gruppen med dansintresserade elever till rytmisk musik.

Har ni hållit på med dans tidigare?

– Ja, vi har båda dansat pop. Nu kommer det att bli fyra tillfällen med dans för tre olika åldersgrupper. Och om det är tillräckligt många intresserade kommer vi att kunna fortsätta, säger Anna Svensson.

Danskurserna är gratis och ligger efter skoltid. Mats Eriksson tycker det är roligt när elever kommer med egna förslag på undervisning.

– Det här ligger utanför den vanliga undervisningen. Det är en fortsättning på skoldagen för dem som vill, säger Mats Eriksson.

Rektor Eva Ulin tycker också dansen är ett bra initiativ av eleverna.

– Det här är ett sätt att engagera elever att knyta kontakter med samhället utanför skolan, säger Eva Ulin.