Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans kring midsommarstången i Hassela

I Hassela återupptog man i år traditionen med en traktortur från byn till festen på hembygdsgården. Självklart blev det också ringlekar och dans kring majstången och en midsommarstafett för både stora och små.

De som hade bekymrat sig över vädret kunde andas ut på midsommarafton. Några regnmoln visade sig inte på eftermiddagen och hembygdsgården i Hassela var välbesökt. Carina Reineborn och Maria Nord hade kläckt idén att återuppliva traditionen med en traktortur från byn till festen, något som man inte har haft på över 15 år. Initiativet uppskattades av många.

– Det var roligt att traktorerna kom tillbaka, så var det när jag var liten, tycker Sofi Wiklund.

Sedan restes midsommarstången och det blev traditionellt firande med dans och ringlekar, ackompanjerad av fiol och dragspel. Efter det väntade midsommarstafetten. Här gällde det att hoppa säck, springa med ägget i skeden och klara en hinderbana med skottkärra.