Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans i två dagar på Kulturens hus

Stugsunds IK testar ett nytt grepp för danserna på Kulturens hus. I helgen är det dans i två dagar med Roosarna och Matz Bladhs.

För de som vill svänga sig extra länge finns Dansweekend på Kulturens hus i Söderhamn som ett alternativ i helgen, med dans, supé och möjlighet till övernattning på hotell.

Vanligtvis kör Stugsunds IK danser på söndagar på Kulturens hus. Och det är höstsäsongen som nu kör i gång – men med ett annorlunda upplägg. Det är besökarna själva som önskat något nytt.

- Vi har efter påtryckningar från danspubliken bestämt att prova på dans på fredagar och lördagar, säger dansgeneral Kenth Sandqvist.

Sandqvist har ett finger med i alla möjliga sammanhang och såklart är han tjenis med en och annan dansbandsmusiker också. Kjell Roos till exempel. De sitter i samma kommitté i Hälsinglands fotbollsförbund.

På den vägen bokades lördagens band; 40-årsjubilerande Roosarna som just nu är ute på turné.

- De var väldigt populära här på 1980-talet. Det kan dyka upp publik som gick här i slutet av 70- och 80-talet och dansade på Folkan. Ett gäng från Gävle ringde, de var en hel billast som skulle komma.

På söndag kväll är den ordinarie upptakten för hösten med Matz Bladhs. Sedan rullar det på med dans varannan söndag.

- Vi hoppas att det ska komma folk båda kvällarna, men egentligen vet vi inte så mycket om hur det blir på lördagen. Det är ett test.