Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans för alla som ville

/
  • – Jag brukar kalla mig själv dansbandens AC/DC. Det är inga större förändringar eller överraskningar, men jag har en trogen publik, berättade Classe Sigvardsson som uppträdde på Morviken under fredagskvällen.

På Kamratstödets näst sista sommarfredag spelade Classe Sigvardsson i Morviken.
De som ville fick dansa, andra tittade på.
Inför nästa kväll lockar stödet med "årets jazzhändelse i Söderhamn".

Annons

Sex fredagar under sommaren har Kamratstödsverksamheten inom IOGT-NTO haft kvällar med uppträdanden, fika, lotterier och gemenskap. I går var näst sista kvällen. Classe Sigvardsson, dansbandsman med lägenhet i Sandarne, stod för underhållningen.

– Jag känner Arne, en av de som arbetar här. Det var han som lurade hit mig, konstaterar han under ljudcheckningen.

Vad gör du annars?

– Jag jobbar på en SS Engelbrekt i Dalarna, Sveriges äldsta ångdrivna passagerarfartyg. Jag är kock och lagar mat i vedeldad ugn och får spela och sjunga. När folk går i land brukar jag fråga hur maten var. De har bara sett mig spela. Om svaret blir att maten var bra svarar jag att: då kan fortsätta laga den, säger Classe Sigvardsson.

Dansbandsmannen som var med i genren i tidernas begynnelse hittade för två år sedan sin fästmö på Stenö camping. Så lägenheten i Sandarne står oftast tom, livet i Dalarna får allt mer tid.

– Jag brukar kalla mig själv dansbandens AC/DC. Det är inga större förändringar eller överraskningar. Jag jobbar på.

– Men publiken kommer troget. Den där damen till exempel, jag vet vad hon vill höra. Hon kommer önska "I just called to say I love you" av Steve Wonder. Efter många år i branschen får man bra kontakt med publiken, säger Classe Sigvardsson.

I en soffgrupp i trädgården sitter Arne Larsson, huvudansvarig för sommarsatsningen på Morviken. När han summerar sommaren 2009 blir det huvudsakligen i positiva tongångar.

– Det har varit bra med folk. Förra fredagen när Peter Mörlin sjöng var det 110 personer, det är mycket för oss, säger Arne Larsson som tror på en satsning även nästa sommar och avslöjar sista fredagens höjdpunkt.

– Söderhamns jazzelit kommer hit, Nicke Svensson och några till bildar ett band för att spela. Det blir årets jazzhändelse i Söderhamn, säger han.

Mer läsning

Annons