Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danmark lämnar med högt huvud

Annons

Dödens grupp har varit fantastisk att följa i EM. Och lika imponerad som jag är över Tysklands styrkeuppvisning, lika mycket lider jag med Danmark. Detta härliga rödvita landslag har visat upp en tro på sin spelidé som i vilken annan grupp som helst förmodligen lett till avancemang.

Den inledande segern mot Holland var mäkta imponerande, och även om det skrevs om ett ultradefensivt Danmark tycker jag att den bilden är något missvisande. Och den segern följde danskarna upp med att svara för en bragdartad upphämtning mot Portugal. Men från att ha klättrat halvvägs upp på dödens berg, med fyra poäng efter två omgångar, innebar ett sent portugisiskt segermål att vårt nordiska grannland tog ett snedkliv och föll ner till bergsfoten igen.

Hoppet levde ändå inför den sista gruppspelsmatchen, men med mördande hårda förutsättningar. Ett tag hade man 1–1 och en kvartsfinalsplats inom räckhåll då Holland hade ledningen mot Portugal. Men den tyska maskinen fortsatte att trumma på och Danmark blev ett slaget lag. Nu spelade det mindre roll då Portugal ändå vände och vann.

Och Holland, den orangea vicevärldsmästaren, slutar på noll poäng. Som sagt, det kallas för Dödens grupp av en anledning...

Mer läsning

Annons