Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniella har fullt fokus på musik och teater

Daniella Eriksson Dahlström drömmer om att kunna leva på musik och teater, och målet i livet är att vara lycklig. I dag fyller Daniella 18 år.

Daniella Eriksson Dahlström är född i Växjö, men sedan 2005 bor hon tillsammans med sin mamma, pappa och en hund i Bergsjö.

På vintrarna är Daniella skidlärare på Hassela Ski Resort, och på somrarna jobbar hon som skådespelare i Trolska skogen i Mellanfjärden. Och hon älskar bägge sina arbeten.

– Att få se utvecklingen från att inte kunna åka alls till att åka lift, bromsa, svänga. Eller från plogåkning till carvingsvängar. All utveckling är så rolig att få se och jag ser på mina elever, både barn och vuxna, att de tycker det är kul själva när de utvecklas och når nya mål.

Men nu under sommaren är det fullt fokus på musik och teater, som är Daniellas absolut största intressen.

Tidigare i vår var hon med i uppsättningen Forsablått där hon spelade Carin.

– Det var otroligt kul.

Nu jobbar hon som skådespelerska i Trolska skogen i Mellanfjärden.

– Att få se barnens glittrande ögon när de möter magin i Trolska skogen är underbart, och man ser hur de lever sig in i berättelsen.

Daniella spelar med i två band, The Bromance och 264 heter de.

– Mest spelar jag bas, mandolin och gitarr.

I framtiden hoppas hon kunna leva på musik och teater.

– Det känns i kroppen när jag står på scenen att jag har hittat rätt, och att det är det här jag vill och ska syssla med när jag blir "stor". Mitt mål med livet är att vara lycklig, så när jag hittar saker jag finner givande och roliga så fortsätter jag med dem.

I höst börjar Daniella årskurs 3 på naturvetenskapliga programmet på Bromangymnasiet.

– Jag har ju ett år kvar på gymnasiet, så jag hinner fundera på vad jag vill göra, men det lutar definitivt mot teater, och/eller musikutbildning.

Daniella tycker det är roligt att möta nya människor.

– Man kan alltid lära sig nya saker av varandra. Alla är vi lika unika och underbara precis som vi är. Tänk om kärleken tog över världen, det vore något och är något att se fram emot. Jag tror att den dagen kommer att komma. Någon gång, i varje fall. Men tills dess måste vi arbeta för jämställdhet och mänskliga rättigheter och göra det vi kan för framtidens generationer.