Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Wallberg om EM-chanserna: "Det ska väl inte vara omöjligt"

När EM i luftgevärsskytte hålls i Ungern nästa år vill Los-skytten Daniel Wallberg mer än gärna representera Sverige.
Två av tre kvaltävlingar har nu avverkats, varav den senaste tyvärr blev ett bottennapp.

– Det gick riktigt dåligt, det blev årssämsta, säger Daniel Wallberg efter helgens tävlingar i Umeå.

Det var alltså den andra av tre kvaltävlingar till junior-EM på 10 meter nästa år.

Den första tävlingen hölls i Fagersta och blev till skillnad från denna helg en riktig succé. Både personligt rekord och vinst i finalen gav honom en bra utgångspunkt inför den kommande uttagningen.

Kravet för att ha en chans att ta sig till EM är att en viss poängsumma ska uppnås vid minst två tillfällen under kvalet.

En gång har Daniel Wallberg hittills lyckats, i Umeå kom han inte upp i rätt nivå.

I grundomgången då 60 skott skjuts gick de första 30 inte alls bra, de sista tre omgångarna gick dock okej.

– Men inte mer än så, säger Daniel Wallberg.

Finalskjutningen blev knappt godkänd, berättar han vidare.

Nästa, och den sista kvaltävlingen hålls i Sävsjö den 3 januari. Daniel Wallberg känner att han fortfarande har en bra chans att komma med till EM, men det krävs en jämn och bra skjutning utan "bottennapp".

– Chanserna blev väl något sämre efter helgen, men i Sävsjö tävlar vi i tre dagar och det är de två bästa resultaten som räknas. Jag har ju klarat poängen en gång, så det ska väl inte vara omöjligt att nå nere i Sävsjö tycker jag.

Helgen innan besvikelsen i Umeå gick det mycket bättre för Los-skytten, och kanske kan det ha lite betydelse när det blir dags för uttagning till EM.

– Jag var i Danmark och tävlade i deras motsvarighet till Swedish cup. Det är en internationell tävling och jag blev uttagen av Svenska Skyttesportförbundet att delta. De tar ut de bästa efter ranking och så åker man tillsammans med landslagstränarna, berättar Daniel Wallberg och fortsätter:

– Det kändes väldigt bra att göra bra ifrån sig inför dem.

Han lyckades hyfsat i grundomgångarna på den tre dagar långa tävlingen, och desto bättre i finalerna. Tre silver fick han med sig hem.

– Det får jag vara nöjd med, med tanke på att det är en internationell tävling, säger han.

EM i Ungern är dock det stora målet för Daniel Wallberg denna säsong och han kommer att träna så mycket som möjligt fram till den sista kvalomgången för att göra så bra ifrån sig som möjligt.

– Jag går i skolan i Strömsund, men åker hem i slutet av den här veckan och kommer att träna hemma fram till sista dagen innan tävlingen i Sävsjö, då åker vi ner och tränar en dag på plats, berättar Daniel Wallberg.