Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Richardsson tillbaka i landslaget inför VM-säsongen

Daniel Richardsson gör Johan Olsson sällskap och gör comeback i det svenska längdlandslaget inför den kommande säsongen.
– Vi är jätteglada att ha Johan och Daniel tillbaka i laget efter ett år då de satsat på långlopp, säger förbundets längdchef Johan Sares.

Läs också: Förbundskaptenens lovande samtal med veteranerna Olsson och Richardsson: "Känns som de är intresserade av VM"

OS-guldmedaljörerna Olsson och Richardsson är två av tio namn som under tisdagen presenterades i landslagets A-trupp för herrar inför kommande säsong.

– Det är givetvis inspirerande för hela gruppen att Johan och Daniel är tillbaka, men det är minst lika spännande att kunna matcha in unga talanger som Viktor Thorn, Oskar Svensson, Jens Burman, Sofia Henriksson och Jonna Sundling, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

A-landslagets stora mål under den kommande säsongen är VM i Lahtis, som inleds 22 februari nästa år.

Läs också: Charlotte Kalla bryter med landslaget: "Jag vill prova något nytt"

Den stora nyheten som kom med trupputtagningen var däremot vilket namn som saknades. Charlotte Kalla bryter med längdskidlandslagets träningsgrupp kommande säsong. Storstjärnan väljer i stället ett eget upplägg med sikte på VM i Lahtis 2017.

– Jag vill prova något nytt i min karriär. Efter tio år i landslaget är jag nu redo att göra förändringar och följa ett upplägg som jag har stark tro på. Jag tror att resultatet av samarbetet med min personliga tränare Magnus Ingesson blir bättre om vi kontinuerligt kan träffas för uppföljning, planering och teknikarbete, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Läs också: Mattias Persson lämnar längdlandslaget: "Har fått vara med om en underbar resa"

– Givetvis hade vi gärna haft Charlotte med i landslagets träningsgrupp, men vi förstår hennes val och stödjer henne i den satsning hon känner själv att hon vill göra. Alla vill ha en Charlotte Kalla i bästa form till vintern och är det ett eget upplägg som krävs får vi bara respektera att hon väljer det, säger längdskidchefen Johan Sares.

Kalla satsade förra säsongen hårt på den totala världscupen, men misslyckades och slutade femma. Kalla hade också en uppmärksammad schism med damtränaren Mattias Persson under världscuptävlingen i Falun. (TT/Sporten)

Läs också: Johan Olsson gör comeback i landslaget inför VM i Lahtis: "Jag har mycket motivation kvar"