Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Lindblom glad kock i Barnkanalen

Hos Vicki, heter en programserie som snart kommer i SVT:s Barnkanalen. 14 program blir det, med premiär den 30 september.

Bland skådisarna: Daniel Lindblom från Bollnäs, mest känd som gitarrist och sångare i Mora Träsk.

Serien spelades in i Malmö under tre veckor nu i sommar. Hos Vicki har fått sitt namn efter Viktoria Johansson, frontfigur i Doris och Knäckebröderna, en musikgrupp från Malmö med mycket humor. Dom har vi tidigare sett i bland annat Jullovsmorgon.

Det var Viktoria själv som kontaktade Daniel och frågade om han ville vara med i produktionen.

- Det fanns tydligen ingen gitarrist på närmare håll än 88 mil, skrattar Daniel, som fått några dagar hemma i Görtsbo mellan turnéerna.

Att Hos Vicki är ett barnprogram fattar vi, det sänds ju i Barnkanalen, men vad handlar det om?

- Varje program är uppbyggt runt ett tema. Kärlek och att det inte behöver vara farligt ute fast det mörkt, till exempel.

Daniel en av fyra glada kockar som sjunger om olika recept. Barnen i studion får sedan gissa vad det är för maträtt de sjunger om.

I häften av programmen har maten ersatts av kryddor och då deltar Christer "Kryddan" Pettersson, känd från tv-programmet Helt Apropå, om någon kommer ihåg det.