Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel kan trolla

Under höstlovsveckan gjorde Daniel Henriksson, 10 år, eller Kid Magic bejublade framträdanden i biblioteken i Alfta och Edsbyn. Han kommer även att trolla för barnen i några förskolor denna vecka.

Allt började för fyra år sedan, när Daniel tänkte tanken att det skulle vara roligt att lära sig några trolleritricks. Han lärde sig några enkla korttricks och även mamma och pappa bidrog med några. Han började också köpa in trolleritricks. I dag kan han runt 100 trolleritricks.

– Det är kul och roligt att trolla. Jag vet inte riktigt varför, men så är det. Folk ringer och vill att jag ska komma, säger Daniel som just nu har höstlov och därmed lite mer tid för att öva och ge föreställningar.

– I början tränar jag jättemycket med ett nytt trick. När ett trick är alldeles nytt älskar jag det mer än de andra. Sedan tränar jag mindre och mindre på det.

Läs mer om Daniel och hans intresse för trolleri i onsdagens (3 november) Ljusnan.