Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Adams-Ray intar sommaren med nya singeln ”Isabel"

Daniel Adams-Ray är tillbaka med ny musik och en stundande sommarturné.
Tilltalet i hans musik har blivit mer personligt, vilket märks i nya singeln "Isabel".
– Texterna är på gränsen till för privata, säger han.

Daniel Adams-Ray känner sig mer och mer hemma i det musikaliska spår han inledde för tre år sedan. Artisten, som påbörjade sin karriär i hiphopduon Snook, lät medvetet bli att rappa på solodebuten "Svart, vitt och allt däremellan". På den genreöverskridande uppföljaren "Innan vi suddas ut", från 2013, började han växla mellan sång och rap.

Det går en röd tråd från den skivan, via fjolårssingeln "Thinking of sunshine", till nya singeln "Isabel" som släpptes i veckan.

– Mitt debutalbum var på ett sätt ett stort misslyckande för jag ville kunna växla mellan de två rollerna men då upplevde jag att det kändes schizofrent. Nu känner jag mer att det finns någonting väldigt positivt i den dualism som uppstår. Det är som att jag går in i en annan roll där jag känner mig mer hämningslös och intuitiv, säger Daniel Adams-Ray.

Lagom till midsommar släpps nya ep:n "För er". Texterna på de nya låtarna kallar han "på gränsen till för privata" jämfört med berättandet på hans föregående album, som utgick "från något slags kollektivt känslotillstånd".

Ett tydligt exempel på Daniel Adams-Rays nya perspektiv är just "Isabel" som han skrev till sin flickvän. Trots det gjorde den inte succé när den premiärspelades i hemmet.

– Hon störde sig på den distade rösten. Två timmar senare frågade hon mig vad låten handlade om. "Den handlar om dig", svarade jag stött, "men nu funderar jag på att ändra det". Jag tror fortfarande att hon inte gillar den men hon uppskattar gesten.

Sedan ett par år tillbaka har Daniel Adams-Ray ägnat mer och mer tid åt uthållighetssporter som långdistanslöpning. I dag säger han att han är "beroende, på gränsen till manisk", vilket inte minst visade sig när han nyligen deltog i en "Iron man"-tävling (löpning, simning, cykling) i Sydafrika.

Hans träningsintresse är inte bara en privat angelägenhet. På sommarens turné är det fler än Daniel Adams-Ray som ska ut i löpspåret.

– Sport och kultur är ett omaka par, i alla fall i musikvärlden. Men jag tvingar mitt band att springa när vi är på turné. Man är ofta ute på turné länge, med oregelbunden sömn. Sedan ska man kliva upp på scen och så ska vi som grupp tillsammans utstråla någon slags övertygande energi på scen. Det kan ju vara svårt om man ligger och sover i logen innan. Man behöver absolut inte klara något test, att jogga räcker, men man måste vara vid medvetande.

Här kan du lyssna på låten via Spotify